fbpx

Alberto Fasciani

De combinatie van schoonheid en elegantie van de hippische sport en de dunne lijn tussen kunst en sport inspireerde Alberto Fasciani om rijlaarzen te ontwerpen die precies aansluiten bij de combinatie ruiter en paard, zonder de harmonieuze balans te verstoren.

De collectie rijlaarzen van Alberto Fasciani is een perfecte combinatie van traditie en innovatie waarbij ieder detail telt. De rijlaarzen zijn handgemaakt van de beste ledersoorten en het beste materiaal, waardoor ieder paar laarzen uniek is. Alberto Fasciani ontwerpt en produceert rijlaarzen voor uiteenlopende disciplines, zoals dressuur, springen, eventing en polo. De Alberto Fasciani rijlaarzen worden door nationale en internationale ruiters en amazones geroemd om hun kwaliteit en comfort.

De rijlaarzen van Alberto Fasciani zijn onder te verdelen in twee collecties:
– Technical collection
– Classic collection

Technical Collection
De Technische collectie van Alberto Fasciani kenmerkt zich door het gebruik van hoogwaardig technisch materiaal naast het gebruikelijke leder. Door deze combinatie van innovatie en traditie is het comfort en gebruiksvriendelijkheid optimaal. De laarzen in de technische collectie van Alberto Fasciani hebben daarnaast een stoer uiterlijk door de stevige zool met ergonomisch voetbed. Daardoor zijn deze laarzen op, maar ook uitstekend naast het paard te gebruiken!

 

Model 103 Elastic Custo – CATEGORIEWINNAAR HORSES PRODUCT VAN HET JAAR 2016!
De 103 Custo Elastic laars van Alberto Fasciani is super soepel door het zachte elastische materiaal. Bovendien is deze laars gebruiksvriendelijk omdat het materiaal bestand is tegen regen, water en modder. De binnenkant van de 103 Custo Elastic is naast het gebruikelijke leder voorzien van een dun laagje rubber, waardoor de laars een optimale grip heeft op het zadel, zonder schuurplekken te veroorzaken. De kap is te sluiten door middel van een velcro kap, dat zorgt voor optimale mogelijkheid tot aanpassing. De kleurmogelijkheden zijn uitgebreid met o.a. zwart, navy, rood, burgundy, oranje, bruin, beige en wit.

Alberto Fasciani elastic custo 103Alberto Fasciani met oorkondeRij AF laarzen op een rij

 

 

Model 103 Leder

De 103 laars in leder heeft hetzelfde model als de 103 Elasic Custo. Het verschil is dat deze laars vervaardigd is uit zacht kalfsleder. De binnenkant van de 103 Leder is net zoals bij de Elastic Custo versie ingelegd met de grip en heeft dezelfde sportieve zool. Deze laars is het voorbeeld van sportief en klassiek verenigd!

alberto fasciani article-103-roma-black-4Alberto Fasciani article-103-roma-black-6Alberto Fasciani article-103-segi-blue-2Alberto Fasciani article-103-segi-blue-4

Model 107

Model 107 van Alberto Fasciani is een zachte kalfslederen laars met een iets klassieker uiterlijk dan de 103 modellen. De Elastic Custo binnenkant en de sportieve zool zorgen voor optimaal comfort. De afwerking is verfijnd door de dressuurboog en de ritsbescherming, deze details geven de laars een chique look.

107_black_soft_calfskin 107_black_soft_calfskin_2_ alberto-fasciani-107

Model 101 Jodhpur
Naast de laarzen heeft Alberto Fasciani ook jodhpurs in het assortiment. De 101 jodhpur is verkrijgbaar in Elastic Custo, maar ook in een kalfslederen versie. Deze jodhpurs hebben ook de sportieve zool en zijn waterdicht door de innovatieve rits, dit maakt ze zeer vriendelijk in het gebruik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 101-custo-elastic-red-4 article-101-dark-purple-2 article-101-orange-2

Model 105 Jodhpur
Deze unieke jodhpur zijn qua materiaal hetzelfde als de 101 jodhpurs, maar zijn een stuk hoger. Dit hoge model bedekt de enkel en dat betekent dat de jodhpur ook waterdicht is tot die hoogte. De velcro kap zorgt ervoor dat deze jodhpur mooi aangesloten kan worden aan het been, wat in de winter natuurlijk zeer behaaglijk is.

105-elastic-custo-black-3105-panarea-blue 105-elastic-custo-black-4