fbpx

LeMieux | 5 wastips

Bij LeMieux houden we van fijne producten. Al onze items zijn ontworpen voor ruiters en door ruiters. We hebben een groot assortiment aan zadeldekken en pads. Maar je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je shabrakken. Daarom hebben we 5 tips om je voor te zorgen dat je zadeldek tijdens het wassen zo mooi mogelijk blijft!  

Website blog LMX was 1 Wist je dat het handig is om je nieuwe dekje een keer te wassen voor je het gaat gebruiken? Gloednieuwe dekjes zijn soms nog een beetje stijf. Door het een keer te wassen voor gebruik is de kans kleiner dat je paard reageert op de stof. Let er wel op dat je het klittenband van de singellus en de kleine strap voor de D-ring altijd eerst dicht maakt om pillen te voorkomen.

Is je shabrak al een keer gebruikt? Verwijder al het haar, vuil en opgedroogd zweet met een harde borstel.

Website blog LMX was 2Gebruik altijd het 30 graden programma op je wasmachine en stop het dekje nooit in de droger. Haal het zadeldek meteen uit de wasmachine wanneer het programma is afgelopen. Dit zorgt er voor dat de unieke vorm van je LeMieux shabrak behouden blijft en je dekje er netjes uit blijft zien! Trek het dekje een paar keer in model wanneer het uit de trommel komt, en hang het recht te drogen. Is je zadeldek toch nog gekreukt na het drogen? Dan kan je het strijken op een hele temperatuur!

Website blog LMX was 3 Ben je toch bang dat het zadeldek per ongeluk klem komt te zitten in de trommel en daardoor beschadigd? LeMieux heeft waszakken die speciaal zijn ontworpen om je LeMieux dekje zo mooi mogelijk te houden.

Website blog LMX 4Heb je een van de bontproducten van LeMieux, zoals de singelonderlegger of de Sensitive Eurojump, gebruik dan het 30 graden ‘wolwas-programma’ of was het met de hand. Gebruik een niet-sythetisch wasmiddel. Ook voor de bontproducten geldt: haal het gelijk na gebruik uit de machine en stop het nooit in de droger. Je bontproducten laat je droge in een droge ruimte, eventueel met verwarming, maar nooit op de verwarming.

Website blog LMX 5De LeMieux bontproducten zijn van echt Merino lamswol. Bij de Pro Lambskin producten, zoals de Zadelonderlegger Pro Lambskin, is de lederhuid nog bevestigd aan de wol. Wanneer de lederhuid onverhoopt wat is uitgedroogd, wrijf dan het bont goed in met conditioner voor mensenhaar of de LeMieux woolwash. Was daarna het bontproduct nog een keer. De lederhuid zal er soepeler door worden.