fbpx

LeMieux | NIEUW ShocAir

Nieuw van LeMieux, de Shoc Air XC Boots! Licht van gewicht, flexibel zonder druk, maar met een stevige schokabsorberende laag als het moet.

Graag presenteren we je de nieuwste ontwikkeling op het gebied van beenbescherming in eventing. De nieuwe Shoc Air Boots zijn gemaakt van uniek materiaal, zodat ze alle obstakels in de cross kunnen doorstaan. De EVA Technology die wordt gebruikt zorgt er voor dat de buitenkant buigzaam en ademend blijft. Door het toevoegen van een slimme impactgevoelige laag tussen de pees en de buitenlaag wordt in de schokbescherming voorzien.

PS Shoc Air Front Boots-LR_02

Het materiaal bestaat uit vrije moleculen. Zolang ze niet onder druk staan zijn ze soepel en flexibel. Op het moment van impact, bijvoorbeeld tijdens een klap of in de landing na een sprong, kleven de moleculen samen en ontstaat er een harde beschermende en schokabsorberende barrière. Neemt de druk weer af, dan keren ook de moleculen terug in hun flexibele toestand.

Door deze combinatie heb je een stevige, beschermende beschermers, die toch licht van gewicht blijft! Daarnaast zorgen de luchtgaten aan de buitenzijde en de binnenvoering van 3D-mesh er voor dat de beschermer ademend blijft. De Shoc Air beschermers zijn aan de binnenkant afgewerkt met katoen voor extra comfort en het voorkomen van wrijving.

De voordelen op een rij:

  • Licht van gewicht: optimale verhouding tussen gewicht en sterkte
  • Minimale wateropname (minder dan 2%) door het waterafstotende materiaal
  • Uitsnede achter de knie om vrijheid te behouden in de beweging
  • Bescherming tegen strijken
  • Schokabsorberend materiaal dat door middel van ‘smart layers’ direct inspeelt bij klappen
  • Natuurlijke pasvorm, zonder de stijfheid van de meeste crossbeschermers.

Shoc Air Diagram-LR