fbpx

LeMieux

Het van oorsprong Engelse merk LeMieux heeft een zeer uitgebreid assortiment en blinkt uit in Merino en Lambskin producten, waaronder zadelonderleggers, schabrakken, singels en meer. LeMieux onderscheidt zich door de uitmuntende pasvorm en elegante design. Naast de Merino en Lambskin producten heeft LeMieux onder meer ook beenbeschermers, springschoenen, halsters, vliegenmutsen in het assortiment. Voor ieder wat wils!

Zadeldekken

De zadeldekken van LeMieux kenmerken zich door hun uitstekende kwaliteit. Het ontwerp van de zadeldekken zijn innovatief, maar hebben een chique uitstraling. De ruglijn is uniek gevormd. De zogenaamde zwanenhals zorgt ervoor dat de schoft altijd vrij ligt en het dekje stabiel onder het zadel blijft liggen. Bij de singelstoten zijn de LeMieux zadeldekken verstevigd zodat slijtage op die plaats tot het minimum wordt beperkt. Absoluut uniek is de mogelijkheid om het dekje te bevestigen aan de D-Ring van het zadel. De zadeldekken zijn verkrijgbaar in een uitgebreide kleuren- en matenrange.

PS SuedeSQ DresBenBlue-HR

 

Lambskin Producten

Half Pads
De Half Pads van LeMieux zijn meteen herkenbaar aan hun zogenaamde zwanenhals en zachte 100% Australian Merino Lambskin. De zwanenhals garandeert een vrije ligging van de schoft en ook de ruggengraat ligt geheel vrij. De luxe Merino wol is niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat de half pads een ademend vermogen hebben en dat de temperatuur onder het zadel gereguleerd wordt. De LeMieux Half Pads passen onder ieder type zadel en zijn perfect te combineren met ieder schabrak door de mogelijkheid tot het gebruiken van zowel de D-ring fitting option als de long strap option.

LeMieux half pad black black plhalfpadblk_nat-hr plhalfpadnat_wht-hr

Pro-Sorb Half Pads
De LeMieux Half Pads zijn ook verkrijgbaar met een Pro-Sorb optie. De Pro-Sorb Half Pads hebben de mogelijkheid tot het plaatsen van inserts. Dit heeft als voordeel:

 • de flexibiliteit om de ligging van het zadel nauwkeurig en in balans te stellen door middel van inserts.
 • Geen noodzaak om extra gel of schuim pads onder het zadel te leggen
 • schokabsorberende werking
 • fungeert als een front riser, back riser of correctiepad
 • geleverd met 9mm en 13mm inlages

De Pro-Sorb Half Pads zijn ook leverbaar zonder wol en met de optie geïntegreerd in een zadeldek.

ps-prosorbdrssq-whiteLeMieux pro-sorb plain half pad

Singelbontjes
De singelbontjes van LeMieux zijn gemaakt van Merino+ wol. Het verschil tussen Merino en Merino+ is dat bij Merino+ de wol is afgeschoren van de lederhuid en is bevestigd op een synthetische ondergrond. De kwaliteit en zachtheid van de wol blijft absoluut hetzelfde, het grote voordeel van Merino+ is dat het warmer gewassen kan worden en gegarandeerd goed blijft in de was, mits de was instructies worden opgevolgd. De uitgebreide bevestigingsmogelijkheden voorkomt schuiven.

Lemieux singelbontjes girth cover dressuur dressage
De Fairfax singelbontjes van LeMieux zijn speciaal gemaakt om perfect om de welbekende Fairfax singels te passen.

Lemieux fairfax singelbontje girth coverfirfax-girth-sleeve-2

Sensitive zadeldekken + half lined zadeldekken
Voor paarden met een gevoelige huid heeft LeMieux de Sensitive range of de half lined zadeldekken. De Sensitive zadeldekken zijn voorzien van een Merino wollen randje langs de randen van het zadeldek. Dit voorkomt irritatie en wrijving op de kwetsbare huid van de rug. De half lined zadeldekken zijn voorzien van Merino onderzijde die tot de helft van het zadeldek loopt. Zo is het gevoeligste deel bedekt met de zachte wol.

sensitive-niet-officieelLemieux close contact merino half lined

Beenbescherming

Buiten de zadel accessoires blinkt LeMieux ook uit in de beenbescherming. Het assortiment bestaat uit:

 • Show Jumping Boots
  collage-show-jumping-boots
 • Cross Country Boots
  stealth_mk3_rear-2stealth_mk3_front stealth_mk3_rear
 • Snug Boots
  snugbootblk2 snugbootbrn2-hr snugbootwhite3
 • Support Boots
  ps-support-boots-bennetton-blue-1ps-support-boot-burgundy1-hr  ps-supportboot-blk1-hr ps-supportboot-wht1-hr
 • Brushing Boots
  fl-bootblk-3hr fl-bootwht-3hr ps-micromesh-blk3-hr
 • Springschoenen
  ps-lsfauxor-blknat-hr ps-plainwrblk2-hr ps-pro-form-hr ps-wrfluffywhtnat1-hr