fbpx

SPRENGER | Springassortiment

Bitten zijn er in alle soorten en maten, iedere discipline heeft weer eigen eisen op het gebied van functionaliteit en richtlijnen. Om je te helpen het juiste bit te vinden neemt Sprenger je graag mee door het assortiment. Benieuwd naar het Springassortiment? Lees dan verder!

Website blog springassortiment

 

1. Sprenger KK Ultra De KK Ultra is bijzonder effectief door het kleine middenstuk dat 45 graden naar voren is gedraaid. Het bit geeft een zachte, gelijkmatige drukverdeling op tong en de randen. Jonge paarden accepteren het makkelijk, maar ook paarden met van nature een fijne mond.

2. Sprenger WH Ultra Het beweegbare deel in de WH Ultra stimuleert de tongwerking en daardoor het kauwproces. Dit maakt dat het paard makkelijker en sneller nageeflijk wordt. Goed te gebruiken bij paarden die passief in de mond zijn of weinig schuimvorming laten zien.

3. Sprenger Dynamic RS kneveltrens De ergonomische vorming van het mondstuk van de Dynamic RS kneveltrens stimuleert de aanleuning. De knevelzijkant geeft duidelijkheid in het links en rechts gaan. Dit verfijnde bit geeft de hulp ook verfijnd door. Ideaal tijdens de opleiding, bij stuurproblemen en tijdens barrages.

4. Sprenger Turnado De Turnado is dé oplossing voor een enkelgebroken bit dat door de draaing van 45 graden niet straf in werkt in het gehemelte. Het bit werkt goed bij tongproblemen en paarden die onrustig worden van een dubbelgebroken bit.

Website blog springassortiment 2kopie

5. Sprenger Pessoa Het Pessoa bit geeft meer druk achter de oren. Het bit is gemakkelijk te verstellen. Let op: op wedstrijden is een verbindingsriempje verplicht.

6. Sprenger Universal De Universal veelzijdig inzetbaar. Doordat de onderste ring naar boven is geplaatst, treedt de hefboomwerking iets later in dan bij een Pessoabit. Vooral aan te raden bij paarden die tussendoor sterk kunnen worden.

7. Sprenger Ophaaltrens Een ophaaltrens werkt door een ophaalriempje en twee teugels. Bij aanname ontstaat er druk op de mondhoeken en achter de oren. Zorgt voor veel controle bij voorwaartse paarden.

8. Sprenger Pelham Met een Pelham voorkom je bij gebruik van de onderste ring dat het paard zijn hoofd te hoog brengt, de kinketting treedt in werking wanneer het paard te diep loopt. Let op: op wedstrijden zijn een verbindings- riempje en kinkettingbeschermer verplicht.

Website blog springassortiment 3

9. Sprenger Max Control Bijzonder aan de dubbelgebroken Max Control trenzen is dat ze wanneer er druk op komt te staan veranderen in een stang. Verkrijgbaar met veel verschillende zijstukken (hier in Multi Ring uitvoering).

10. Sprenger Multi Joint De Multi Joint trens bestaat uit los geschakelde delen. Het is zeer flexibel en biedt meer controle bij sterke en onstuimige paarden. Ideaal bij paarden die het bit vastpakken.

11. Sprenger novocontact Een novocontact watertrens heeft een vlak mondstuk, hierdoor werkt het zacht in. Werkt daardoor goed bij sensibele paarden die af en toe toch sterk worden. Geschikt voor paarden die duwen in de hand voor de sprong.

12. Sprenger Duo De Duo trens is bij uitstek het meest vriendelijke bit. Het bestaan uit zacht, flexibel kunststof, gecombineerd met een staaldraad voor stabiliteit. Het bit is van twee kanten te dragen, gebogen onder (zoals weergegeven) zorgt voor meer tongvrijheid, recht onder geeft meer druk.

Belangrijk is dat het bit de juiste maat en pasvorm heeft en de anatomische vorm van de mond volgt. Vraag uw dealer daarom om de bitmeterkaart als hulp bij het zoeken naar het juiste formaat bit. De basis voor de juiste bitkeuze is altijd een gezond en goed getraind paard en in de keuze zal ook het niveau van paard en ruiter meegenomen moeten worden.

Bovenstaand is slechts een greep uit het assortiment. Wil je meer weten of ben je op zoek naar een specifiek bit? Ga dan langs een van onze Sprenger dealers of neem contact met ons op. We helpen je graag!