fbpx

Amerigo | Het geheim

Wie het beste uit zichzelf en zijn paard wil halen, kiest een zadel dat beantwoordt aan de hoogste eisen op het gebied van pasvorm, zit en kwaliteit. Zadelontwerper Peter Menet van Amerigo zadels heeft een onuitputtelijke kennis van de biomechanica van zowel ruiter als paard, en creëerde aan de hand daarvan een topkwaliteit zadel voor topprestaties.

Met de zadels van Amerigo bedacht Peter Menet een zadellijn die een groot verschil maakt ten opzichte van andere zadels. “Wij maken zadels waarvan wij vinden dat ze het beste zijn voor paard en ruiter, we luisteren naar het paard en maken het mogelijk om paard en ruiter te laten winnen. Paarden moeten onder de allerbeste omstandigheden kunnen presteren.”

ULTIEME STRETCH

Amerigo zadels worden daarom perfect passend bij de bouw en het bewegingsmechanisme van het paard en de ruiter aangemeten, waarbij goed wordt gelet op de lichaamsbouw en de manier van bewegen. Amerigo zadels plaatsen het ruitergewicht op een punt van de rug, waar het paard dit het makkelijkst kan dragen. “Hierdoor kan het paard zijn rug ronder maken, kunnen de achterbenen verder ondertreden en kan het paard door zijn hele lijf heen naar voren toe stretchen. Zó krijg je ook schoudervrijheid, dat creëer je niet door een zadel alleen weg te laten blijven bij de schouder. Een paard moet door het hele lijf heen stretchen en de ribbenkast omhoog kunnen bewegen.”

PRECISIE

Nog iets waarvan Amerigo zich onderscheidt van andere zadel- merken is volgens Peter precisie. “Precisie in het ontwerpen van een zadel. In het aanmeten van zowel de ruiter als het paard, maar vervolgens ook precisie in het op maat maken van het zadel. Precisie is essentieel.” Peter bekijkt bij het aanmeten van een zadel voor iedere combinatie en iedere discipline weer opnieuw wat het beste past. “Een paard dat een zadel heeft dat hem niet belemmert, zal ook veel blijer en werkwilliger zijn.” Bij Amerigo wordt ook veel aandacht be- steed aan training, scholing en kennisoverdracht over de filosofie richting de dealers en zadelpassers.

GEZOND BLIJVEN

Amerigo zadels maken het mogelijk dat paarden langdurig op top- niveau kunnen lopen. Je hebt meer effect van minder intensieve trai- ning én je hebt minder kosten aan behandelingen door bijvoorbeeld fysiotherapeuten.

Niet voor niets rijden onder andere Steve Guerdat, Daniël Deusser en
Edwina Tops met een Amerigo zadel. “Wanneer je een spier wilt ontwikkelen, dan zal je de spier aan het werk moeten zetten. Als je een spier op de verkeerde manier aan het werk zet, dan help je hem om zeep, door bijvoorbeeld te veel te doen, of verkeerde druk op de spier te leggen. Je moet ‘bio positief’ trainen, het lichaam de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen. Bij Amerigo doen we dat, wij helpen paarden zich te ontwikkelen.”

Foto Peter

De ervaring van Anne van Olst “Om het uiterste te vragen van mijn paarden moet de uitrusting optimaal zijn. Een zadel moet perfect liggen op de rug en mij het juiste comfort geven. Vandaar mijn keuze voor Amerigo zadels”, aldus de Nederlands-Deense dressuuramazone.

Klik hier voor een overzicht van onze dealers.